Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Αφήνουν πίσω τους μια χώρα λεηλατημένη κι έναν νεκρό: Τον Κώστα Τσαλικίδη.

http://kourdistoportocali.com/default.aspx?pageid=6807


Δεν περνάει ούτε λεπτό που να μην ξεδιπλώνεται μπροστά μας το διεφθαρμένο πρόσωπο της εξουσίας σ όλο της το μεγαλείο.
Οι ανυπόληπτοι εξουσιαστές ακόμη κι αυτή τη στιγμή που η χώρα βουλιάζει το μόνο για το οποίο ενδιαφέρονται είναι ο προσωπικός τους πλουτισμός και η εξυπηρέτηση των νταβατζήδων με τους οποίους διαπλέκονται.
Διαισθάνονται ότι έφτασε το τέλος τους και προσπαθούν να αρπάξουν όσα περισσότερα μπορούν πριν εξαφανιστούν στους επίγειους παραδείσους που έχουν ήδη εξάγει τα κλοπιμαία της εθνικής προδοσίας τους.
Ανήμποροι και υπό διαρκή εκβιασμό από πάσης φύσεως συμφέροντα, αδυνατούν να υπερασπισθούν μια ανεξάρτητη και άτεγκτη Δικαιοσύνη.  
Δεν έχουν καμία διάθεση να τιμωρήσουν τους ομοίους τους γιατί γνωρίζουν πολύ καλά ότι θα μπορούσαν να βρεθούν και οι ίδιοι στη θέση τους.
Η περίπτωση του Άκη Τσοχατζόπουλου που εκβίασε ανοιχτά τον εξαφανισμένο πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, είναι χαρακτηριστική.
Αρκούσε μια ανακοίνωση του Άκη, για να κάνει κωλοτούμπα το σύστημα ΠΑΣΟΚ και να τον παραδώσει δήθεν στην τακτική Δικαιοσύνη.
Τι ξεφτίλα, τι αθλιότητα.
Το ίδιο είχε συμβεί και με τη περίφημη Εξεταστική Επιτροπή για τα Εξοπλιστικά, στην οποία  ο δήθεν αποφασισμένος για απόδοση Δικαιοσύνης Καραμανλής, τοποθέτησε τον ολίγιστο βουλευτή Τραγάκη επικεφαλής.
Αποτέλεσμα το δίδυμο Βενιζέλου-Λοβέρδου να κατατροπώσει τους γαλάζιους αραμπάδες του Τραγάκη και οι  Άκης Τσοχατζόπουλος και Γιάννος Παπαντωνίου να παραδοθούν αθώοι στη κοινή γνώμη.
Για τα σκάνδαλα της χυδαίας μεταπολιτευτικής περιόδου μόνο ο Κοσκωτάς κάθησε στη φυλακή και μάλιστα για κάτι ψιλά.
Όλοι οι υπόλοιποι την έβγαλαν φυλακισμένοι με τις παλακίδες τους στις Μυκόνους. Για τέτοια τιμωρία μιλάμε.
Μόνο που υπήρξε και ένα εθνικό σκάνδαλο με νεκρό ένα παληκάρι. Τον Κώστα Τσαλικίδη.
Οι τότε δηλώσεις του σημερινού υπ. Δικαιοσύνης Μιλτ. Παπαιωάννου,  ενόχλησαν το "σύστημα προστασίας" και κάπως ανεξήγητα ο κος Γιάννης Πρετεντέρης έσπευσε με άρθρο του να προβοκάρει τον  Παπαιωάννου αποδίδοντάς του ικανότητες Σέρλοκ Χολμς.
Προφανώς στο όνομα της φιλίας που διατηρούν οι οικογένειες Πρετεντέρη-Κορωνιά (και λόγω των παιδιών τους που σπουδάζουν στο Λονδίνο), ο συνήθως προσεχτικός, όταν πρόκειται για ανθρώπινη ζωή, Πρετεντέρης, έσπευσε με τη σειρά του να εκδώσει το δικό του πόρισμα στην «επίσημη» γραμμή (κράτους και παρακράτους) που έκανε λόγο για αυτοκτονία.
Σήμερα ο Μιλτ. Παπαιωάννου είναι υπουργός Δικαιοσύνης. Κανείς δεν τον εμποδίζει να φέρει σε πέρας μια υπόθεση η οποία θα μπορούσε να μείνει σαν κορωνίδα στην ασήμαντη έτσι κι αλλιώς πολιτική του σταδιοδρομία.
Δεν είναι ο μόνος που θα μπορούσε να βάλει ένα τόσο δα μικρό στοίχημα με την ιστορία και να υποσχεθεί στον εαυτό του πως θ αφήσει το σημάδι του στις σελίδες της.
Μιλτιάδη, κάντο όπως ο Κουρουπλής…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου