Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

Τρόμος και τσουνάμι στην Ιαπωνία από νέο σεισμό 7,1 Ρίχτερ

http://skipper-troktiko.blogspot.com/2011/07/71.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+blogspot%2FmWyqY+%28skipper%29


Τσουνάμι 10 εκατοστών χτύπησε της βορειονατολικές ακτές της χώρας. Εκκενώθηκε ο πυρηνικός σταθμός της Φουκουσίμα


Σεισμικά κύματα ύψους 10 εκατοστών έπληξαν πριν από λίγο τις ακτές της βορειοανατολικής Ιαπωνίας, μεταδίδει το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NHK.
 
Λίγη ώρα νωρίτερα, η εγχώρια μετεωρολογική και σεισμολογική υπηρεσία ανέφερε ότι σεισμός 7,1 βαθμών σημειώθηκε στα ανοικτά των ανατολικών ακτών της χώρας, στις 09:57 τοπική ώρα (03:57 ώρα Ελλάδας) κι εξέδωσε προειδοποίηση για τσουνάμι. Μετά τα μικρά αυτά κύματα η αρχή ήρε την προειδοποίηση καθώς εκτιμά πως δεν θα υπάρξουν μεγαλύτερα κύματα αν και οι κάτοικοι παραμένουν στους δρόμους μετά τα όσα έζησαν τον Μάρτιο φέτος.
 
Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή υλικές ζημιές μέχρι στιγμής.
 
Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε ανοικτά της χερσονήσου Οτζίκα, σε βάθος 10 χλμ., ανακοίνωσε η υπηρεσία.
 
Στην ίδια περιοχή είχε σημειωθεί ο σεισμός 9 βαθμών της 11ης Μαρτίου και το επακόλουθο τσουνάμι, που προκάλεσαν τη συνεχιζόμενη πυρηνική κρίση στο εργοστάσιο Φουκουσίμα Νταϊίτσι.
 
Η Tokyo Electric Power Co. (TEPCO) ανακοίνωσε ότι όλοι οι εργαζόμενοί της στο εργοστάσιο απομακρύνθηκαν και μεταφέρθηκαν σε περιοχές με μεγαλύτερο υψόμετρο, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει καμιά ένδειξη ότι προκλήθηκαν περαιτέρω ζημιές στο πυρηνικό εργοστάσιο όπου συνεχίζονται οι προσπάθειες αποκατάστασης του συστήματος ψύξης των αντιδραστήρων, ώστε να σταθεροποιηθούν.
 
Η εταιρία πρόσθεσε ότι θα παρακολουθεί ένα μεγάλο πλοίο ανοικτά του εργοστασίου που χρησιμοποιείται ως προσωρινή δεξαμενή απόθεσης ραδιενεργού ύδατος.
 
Το γεωλογικό ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS) αρχικά είχε εκτιμήσει ότι το μέγεθος του σεισμού ήταν 7,3 βαθμοί, αλλά αργότερα αναθεώρησε την εκτίμησή του στους 7 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου