Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Από την 3η του Σεπτέμβρη στην Πλέρια Χημική Δημοκρατία

http://www.antinews.gr/2011/07/03/110390/


Πλησιάζει η συμπλήρωση 37 χρόνων από τη διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη, την ιδρυτική πράξη του σοσιαλιστικού καθεστώτος που ηγεμονεύει μεταπολιτευτικά στη χώρα. Διαβάζοντας τη διακήρυξη, μπαίνει κανείς στον πειρασμό να κάνει ένα απολογισμό. (Με πλάγια γράμματα σημεία της διακήρυξης)
Βασικός κυριαρχικός στόχος του Κινήματος είναι η δημιουργία πολιτείας απαλλαγμένης από ξένο έλεγχο ή επεμβάσεις, πολιτείας απαλλαγμένης από έλεγχο ή επιρροή της οικονομικής ολιγαρχίας, πολιτείας ταγμένης στην προστασία του Έθνους και στην υπηρεσία του Λαού.
Η χώρα βρίσκεται ήδη υπό διεθνή οικονομικό έλεγχο. Οι έξωθεν επεμβάσεις είναι σχεδόν καθημερινές. Η εγχώρια οικονομική ολιγαρχία έχει διαβρώσει το πολιτικό σύστημα. Η Ελλάδα είναι υπό καθεστώς μειωμένης κυριαρχίας.
Η εθνική ανεξαρτησία είναι αναπόσπαστα δεμένη με τη λαϊκή κυριαρχία, με τη δημοκρατία σε κάθε φάση της ζωής του τόπου, με την ενεργό συμμετοχή του πολίτη σ’ όλες τις αποφάσεις που τον αφορούν.
Η επιβολή του διεθνούς οικονομικού ελέγχου έγινε ερήμην του λαού. Η λαϊκή κυριαρχία και η δημοκρατία σε κάθε φάση της ζωής του τόπου είναι ανέκδοτο.
Μα είναι ταυτόχρονα συνυφασμένη με την απαλλαγή της οικονομίας μας από τον έλεγχο του ξένου μονοπωλιακού και ντόπιου μεταπρατικού κεφαλαίου που διαμορφώνει την οικονομική, την κοινωνική, την πολιτική και την πολιτιστική μας πορεία, σύμφωνα με τα συμφέροντα όχι του Λαού αλλά της οικονομικής ολιγαρχίας.
Μετά από 37 χρόνια το κείμενο θα μπορούσε να λέει: «Η εκχώρηση της εθνικής ανεξαρτησίας είναι ταυτόχρονα συνυφασμένη με τη διαπλοκή της οικονομίας και τον έλεγχο του ξένου μονοπωλιακού και ντόπιου μεταπρατικού κεφαλαίου…κλπ»
Και βέβαια πρέπει η Ελλάδα να αποχωρήσει και από το στρατιωτικό και από το πολιτικό ΝΑΤΟ. Και βέβαια πρέπει να ακυρωθούν όλες οι διμερείς συμφωνίες που έχουν επιτρέψει στο Πεντάγωνο να μετατρέψει την Ελλάδα σε ορμητήριο για την προώθηση της επεκτατικής του πολιτικής.
Φυσικά οι βάσεις έφυγαν και η χώρα δεν αποτέλεσε ορμητήριο για τον πόλεμο στο Ιράκ, για το βομβαρδισμό της Γιουγκοσλαβίας, για τις επιχειρήσεις στη Λιβύη κλπ.
Για να απολαμβάνει ο αγρότης το προϊόν του ιδρώτα του και της γης του, για να απολαμβάνει ο εργάτης, ο βιοτέχνης, ο μισθωτός, ο υπάλληλος, ο απλός Έλληνας, το προϊόν του μόχθου του. Για να καταπολεμηθεί αποτελεσματικά η εντυπωσιακή εισοδηματική ανισότητα ανάμεσα σε γεωγραφικές περιφέρειες και κοινωνικά στρώματα που χαρακτηρίζει τη σύγχρονη Ελλάδα.
Η αγροτική οικονομία έχει συρρικνωθεί. Η γη των αγροτών είναι υποθηκευμένη κατά μεγάλο μέρος στις τράπεζες. Ο εργάτης μετατρέπεται σε άνεργο και όσοι έχουν εργασία δεν έχουν εργασιακά δικαιώματα. Ο βιοτέχνης βάζει λουκέτο στο μαγαζί του. Ο μισθωτός είναι η αγελάδα των φορολογικών εσόδων που είναι έτοιμη να ψοφήσει. Η εισοδηματική ανισότητα έχει φτάσει σε πρωτόγνωρα επίπεδα.
Για να πάψει η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Για να συμμετέχει ενεργά ο Λαός στον προγραμματισμό της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτιστικής πορείας της Χώρας. Για να εξασφαλιστεί η εργασία και η κατοικία σε όλους τους Έλληνες.
Δεν υπάρχει εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο αλλά ακριβώς το αντίθετο. Ο Λαός δε συμμετέχει πουθενά, παρά μόνο σε πορείες διαμαρτυρίας στις πλατείες. Η ανεργία ξεπερνά το 20% και η κατοικία είναι υποθηκευμένη στους τραπεζίτες.
Για να καταργηθούν τα προνόμια των λίγων στην ιατρική, νοσοκομειακή και φαρμακευτική περίθαλψη. Για να προστατευτούν η μητέρα, το παιδί, τα γερατειά. Για να κατοχυρωθεί η κοινωνική και η οικονομική ισότητα των δύο φύλων. Για να ελευθερωθεί η σκέψη και να γίνει η παιδεία κτήμα όλων των Ελλήνων.
Τα νοσοκομεία είναι άντρο διαφθοράς. Τα φάρμακα κόβονται. Από τα γηρατειά ληστεύονται οι κόποι μιας ζωής. Η σκέψη και η παιδεία γίνεται κτήμα όλων των Ελλήνων στο Νέο Σχολείο Αμάθειας.

Κάθε εξουσία πηγάζει από το Λαό, εκφράζει το Λαό και υπηρετεί το Λαό. Η κοινωνική, οικονομική και πολιτική δομή της δύναμης στη χώρα μας διαρθρώνεται με τρόπο που να αποκλείει την παραβίαση της λαϊκής θέλησης με οποιοδήποτε τρόπο...
Εκτός αν συγκεντρώνονται έξω από την πλατεία του Συντάγματος οπότε αναλαμβάνουν τα ΜΑΤ
Κατοχυρώνεται συνταγματικά το δικαίωμα άμυνας κάθε πολίτη σε κάθε προσπάθεια κατάλυσης της νόμιμης εξουσίας, κατάργησης του Συντάγματος και υποδούλωσης του Λαού μας.
Εκτός κι αν το έχει αποφασίσει η ίδια «φωτισμένη» σοσιαλιστική κυβέρνηση για το καλό του λαού.
Εξασφαλίζεται με γνήσιες δημοκρατικές διαδικασίες η άμεση και ενεργός συμμετοχή όλων των πολιτών στην πολιτική ζωή του τόπου.
Ο συνδικαλισμός αποδεσμεύεται από την εξάρτηση της οικονομικής ολιγαρχίας και από την κηδεμονία του κράτους, κατοχυρώνεται ως ελεύθερο και αυτόνομο κίνημα και τίθεται στην υπηρεσία των συμφερόντων του εργαζόμενου Λαού.
Φωτεινά παραδείγματα: Πιπεργιάς, Πρωτόπαπας, Κουσελάς, Φωτόπουλος, Πολυζωγόπουλος, Παπασπύρος, Παναγόπουλος, Μίχας, κλπ
Η Ελλάδα ακολουθεί δυναμική ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική με στόχους: την εγγύηση της εδαφικής ακεραιότητας, την κατοχύρωση της αδέσμευτης λαϊκής κυριαρχίας και την καλύτερη δυνατή πραγμάτωση των επιδιώξεων του Ελληνικού Λαού. Ως χώρα που είναι ταυτόχρονα στην Ευρώπη, τα Βαλκάνια και τη Μεσόγειο κάνει την παρουσία της αισθητή και στους τρεις αυτούς χώρους.
Με την τεχνική βοήθεια της πρεσβείας και διακεκριμένων συμβούλων όπως ο Ρόντος.
Ακυρώνονται οι διεθνείς συμβάσεις και συμφωνίες που έχουν οδηγήσει την Ελλάδα σε οικονομική, πολιτική και στρατιωτική εξάρτηση από τα μονοπωλιακά συγκροτήματα της Δύσης και ιδιαίτερα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού.
Και αντικαθιστώνται από μνημόνια, μεσοπρόθεσμα και εφαρμοστικούς νόμους…
Έτσι καταλήξαμε μετά από 37 χρόνια στην πλέρια πράσινη χημική «δημοκρατία».
Γιάννης Φαίλτωρ (πνιγμένος στη δημοκρατία)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου