Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Αύξηση-σοκ προβλέπει το ΔΝΤ για το χρέος το 2012 - Στο 172% αντί για 159% του ΑΕΠ!!!

http://armageddon-news.blogspot.com/2011/07/2012-172-159.html
Σοκ προκαλούν οι νέες εκτιμήσεις του ΔΝΤ για την πορεία εξέλιξης του ελληνικού χρέους, που αναμένεται ότι θα φτάσει στο 172%, έναντι 159% του ΑΕΠ που ήταν η εκτίμηση του Μαρτίου, όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης για την πορεία του ελληνικού προγράμματος ο επικεφαλής του κλιμακίου της τρόικα για το ΔΝΤ, Πόουλ Τόμσεν.

Το δημόσιο χρέος, προσέθεσε ο κ. Τόμσεν θα παραμείνει σε μη διατηρήσιμα επίπεδα μέχρι το 2020, εάν συνεχίσει να καθυστερεί η υλοποίηση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, οι αποκρατικοποιήσεις και οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.


Αναφερόμενος στο νέο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας, ο αξιωματούχος του ΔΝΤ υποστήριξε ότι οι χώρες της ευρωζώνης θα αποφασίσουν τον τρόπο με τον οποίο θα στηρίξουν την Ελλάδα, ωστόσο τάχθηκε υπέρ της συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα.

Όσον αφορά τις αποκρατικοποιήσεις, το ΔΝΤ παραδέχεται ότι ο στόχος για την άντληση 50 δις. ευρώ είναι φιλόδοξος, ωστόσο, η πλήρης και έγκαιρη υλοποίηση του προγράμματος είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για τη μείωση του δημοσίου χρέους.

Επίσης, ο κ. Τόμσεν ζήτησε περισσότερη δουλειά για τη βελτίωση των φοροεισπρακτικών μηχανισμών του δημοσίου, ενώ έδωσε ιδιαίτερη προσοχή στην καλύτερη εποπτεία, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να υπάρξει παροχή τεχνικής βοήθειας στην Ελλάδα.

Παράλληλα, κάλεσε την κυβέρνηση να ενθαρρύνει την κεφαλαιακή ενίσχυση των τραπεζών, υποστηρίζοντας ότι θα πρέπει να ενισχυθεί το δίκτυ ασφαλείας μέχρι την επόμενη αξιολόγηση.
Επίσης, προέταξε τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, ένας στόχος που θα επιτευχθεί μέσω της επιτάχυνσης των δομικών μεταρρυθμίσεων.

Πάντως, ο αξιωματούχος του ΔΝΤ υποστήριξε ότι η πορεία του ελληνικού προγράμματος είναι ικανοποιητική, ενώ η επιστροφή της οικονομίας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης αναμένεται ότι θα γίνει σταδιακά το α’ εξάμηνο του 2012.

Όσον αφορά την ύφεση, που ήταν μεγαλύτερη από τις προβλέψεις, ο κ. Τόμσεν υποστήριξε ότι το μέγεθος της απόκλισης ήταν μικρό σε σχέση με το μέγεθος της προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας. Επίσης, υποστήριξε ότι η βελτίωση των εξαγωγών είναι ικανοποιητική, ενώ ο πληθωρισμός είναι κάτω από το μέσο όρο της ευρωζώνης, χωρίς την πρόσθετη επιβάρυνση των φόρων.

newscode

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου