Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Τα "Βοήθεια στο Σπίτι" από 1/1/2012 ή θα συνεχίσουν να λειτουργούν με το υπάρχον προσωπικό ή δεν θα λειτουργούν καθόλου! Μέση λύση δεν υπάρχει! Αποκλειστικές πληροφορίες του sociologyalert (Ελαφρώς λογοκριμένο μετά από απίστευτες απειλές που έλαβα από ΠΑΣΟΚους)

Από την κυβέρνηση δεν μας τα λένε καλά...
Θέλουν από 1/1/2012 να συνεχίσουν να λειτουργούν μεν οι δομές "Βοήθεια στο Σπίτι" (ΒΣΣ), αλλά με προσωπικό διαφορετικό από το υπάρχον.
Μάλιστα οι ήδη υπάρχοντες εργαζόμενοι ουσιαστικά δεν θα έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν στη σχετική προκήρυξη που θα βγεί, γιατί το προβάδισμα θα το έχουν οι άνεργοι κι όχι οι έχοντες προϋπηρεσία στην υλοποίηση τέτοιων προγραμμάτων (δηλαδή οι ήδη εργαζόμενοι)!!!
Σύμφωνα δε με πληροφορίες που άντλησε το sociologyalert, υπήρξε κάποιος από την κυβέρνηση (που μάλιστα το παίζει και..."αντάρτης" απέναντι στα μνημόνια και τα μεσοπρόθεσμα, ψηφίζοντάς τα βέβαια στο τέλος σαν "προσκυνημένη πουτάνα"!), σε κατ' ιδίαν συζήτηση με εργαζόμενο σε δομή "Βοήθεια στο Σπίτι" δήμου της Κεντρικής Ελλάδας, του είπε ξετσίπωτα: "αρκετά δουλέψατε εσείς, αφήστε να δουλέψει και κάνας άλλος"!!!!
Αλλά, βέβαια, περιμένει κανείς να ακούσει τίποτα καλύτερο συνολικά από το ΠΑΣΟΚ, αυτό το (μετ)εξελιγμένο ως "κομμα-ύβρη" για την Ελλάδα και το λαό της, το "σιχαμένο πολιτικό απόβλητο" της κοινωνικής και πολιτικής ιστορίας του τόπου, το κόμμα της "εθνικής προδοσίας και του εγκλήματος" κατά της πατρίδας μας;
Και αυτά δεν τα λέει κάποιος που ήταν πάντα στην "απέναντι πλευρά"!
Από το 1977, έξι χρονών παιδί, ακολουθούσα το ΠΑΣΟΚ, είτε ως απλός "οπαδός" είτε ως μέλος (χωρίς όμως από την άλλη πλευρά, να πάρω ούτε μια δραχμή από το κράτος-έκτρωμα που οικοδόμησε, χωρίς να να ζητήσω αντάλλαγμα μια θεσούλα στο δημόσιο ή μια ανώτερη κομματική θέση - ποτέ δεν το επιδίωξα! - απλά και μόνο ως αγνός οπαδός και μέλος, όπως άλλωστε και ΧΙΛΙΑΔΕΣ άλλα μέλη του ΠΑΣΟΚ που ποτέ δεν εξαγορασαν τους αγώνες τους και ποτέ δεν έκαναν περιουσίες - και δεν το μετανιώνουμε ΠΟΤΕ για αυτό)!
Ας επανέλθω όμως στο θέμα κι ας υπενθυμίσω στους ολετήρες και αδίστακτους καταστροφείς της Ελλάδας ορισμένα πράγματα:
  • οι εργαζόμενοι στα ΒΣΣ εδώ και πολλά χρόνια, έχουμε στήσει αυτές τις δομές με μεράκι αλλά και πολλούς κόπους, κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες!
  • το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα, όλα αυτά τα χρόνια, είμασταν απλήρωτοι πολλές φορές ενάμισι και δύο(!!!) χρόνια! Συνεχίζαμε όμως να παρέχουμε ανεπηρέαστοι τις υπηρεσίες μας στους συνανθρώπους μας που είχαν ανάγκη! Με χιόνια, με βροχές, με αφόρητη ζέστη, διακινδυνεύοντας πολλές φορές και τη σωματική μας ακεραιότητα και εισπράττοντας πολλές φορές την αχαριστία και την ανηθικότητα από τους εκάστοτε εργοδότες μας (δήμους, "αναπτυξιακές" εταιρίες - το απόλυτο αυτοδιοικητικό εξάμβλωμα, μετά τον Καλλικράτη, του συστήματος ΠΑΣΟΚ)!
  • Όταν μας επιβλήθηκε, για να συνεχίσουμε τη δουλειά μας, να μαζεύουμε κάρτες ανεργίας και βεβαιώσεις ΟΓΑ από το άλλο "αχρείο εξάμβλωμα" του..."γίγαντα της Πάρου", του "απόλυτου πολιτικού απατεώνα και τυχοδιώκτη της σύγχρονης ελληνικής πολιτικής ιστορίας", του "φον Ραγκούση", κάποια Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) και πάλι χύσαμε κυριολεκτικά αίμα για να τα μαζέψουμε, συνεχίζοντας παράλληλα να βλέπουμε και τους παλιούς μας ωφελούμενους (που με το έτσι θέλω μας τους πέταγε έξω το νέο πλαίσιο λειτουργίας των "μολυβοσκρόπηδων" της ΕΕΤΑΑ)! Και τα καταφέραμε!
Θα μπορούσα να παραθέσω και πολλά άλλα, αρκούμαι όμως σε αυτά για να συνάγω εξ' αυτών το εξής:
Δεν κάναμε εμείς όλα αυτά τα χρόνια τόσες θυσίες και τόσους αγώνες για να τα βρουν στρωμένα και έτοιμα κάποιοι άλλοι!
Αναγνωρίζω το τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας που αντιμετωπίζει η χώρα μας (τουλάχιστον ενάμισι εκατομμύρια συνάνθρωποί μας είναι άνεργοι σήμερα και εννοώ την πραγματική ανεργία και όχι την προκατασκευασμένη και στρογγυλεμένη του ΟΑΕΔ).
Πρέπει όμως να αναγνωριστεί και στους εργαζόμενους των ΒΣΣ (τουλάχιστον 5.000 άτομα πανελλαδικά) ότι όλα αυτά τα χρόνια έχουν κατοχυρώσει κάποια εργασιακά και επαγγελματικά δικαιώματα!
Όλοι, μα όλοι οι εργαζόμενοι έχουν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ, και χωρίς τη μεσολάβηση κανενός πράσινου ή κόκκινου κομματικού παραμάγαζου!
Δεν θα τα αφήσουμε λοιπόν να πάνε χαμένα με κανέναν τρόπο, με καμία δύναμη!
Τουλάχιστον εγώ δεν θα το κάνω!
Και για να υπερασπιστώ τα όποια δικαιώματά μου έχω κατοχυρώσει αυτά τα πεντέμιση χρόνια θα κάνω τα πάντα!
Και θα χρησιμοποιήσω, εγώ προσωπικά, όλα τα μεσα που θα κρίνω σκόπιμα!
Όχι μονο γιαούρτια!
Αν χρειαστεί...(η σειρά αυτή από την ανάρτηση...λογοκρίνεται, επειδή κάποιοι "σύντροφοι" με απείλησαν ότι "θα με κάνουν κιμά", ότι "θα φτύσω αίμα στην υπόθεσή μου με τις τράπεζες" (αυτό από ΠΑΣΟΚο στέλεχος της Eurobank, στην οποία χρωστάω και τα περισσότερα), ότι "δεν θα μπορώ να βρω δουλειά πουθενά" και άλλα όμορφα λόγια που μόνο από το στόμα ή ΠΑΣΟΚου ή μαφιόζου - το ίδιο πράγμα είναι άλλωστε!- μπορεί να βγει...Δεν πειράζει! αυτοί είναι....)
Ήρθε η ώρα να ξεκαθαριστούν οριστικά κάποιοι λογαριασμοί!
Εγώ στην τελική δεν έχω τίποτα άλλο πια να χάσω!
Αυτοί όμως;...

Αυτά προς το παρόν....




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου