Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Σούπερ… Νόβα(κ) Τζόκοβιτς, κατέκτησε το Γουίμπλεντον - Νο 1 στην παγκόσμια κατάταξη!

http://www.sport-fm.gr/article/485816
Σούπερ… Νόβακ!
Την κατάκτηση του πρώτου Wimbledon στην καριέρα του και την αναρρίχηση στο νούμερο ένα της παγκόσμιας κατάταξης του τένις πανηγυρίζει ο Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο Σέρβος νίκησε δίκαια με 3-1 σετ (6-4,6-1,1-6,6-3) τον Ράφαελ Ναδάλ στον μεγάλο τελικό και ανέβηκε στην κορυφή.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο 24χρονος τενίστας φτάνει στην κατάκτηση του συγκεκριμένου grand slam φτάνοντας στον τρίτο τίτλο της καριέρας του και αφήνοντας στο νούμερο δύο πλέον τον Ισπανό που έχει δέκα κατακτήσεις.

Ο Σέρβος, φαίνεται πως έχει πάρει τα… μέτρα του Ισπανού. Τα μεταξύ τους παιχνίδια μπορεί να είναι 16-12 υπέρ του Ναδάλ, αλλά κανείς άλλος αθλητής δεν έχει κατορθώσει να κερδίσει τον Ισπανό πάνω από 8 φορές. Μάλιστα, ο Ναδάλ είχε να χάσει στο Γουίμπλεντον από τον τελικό του 2007 που είχε ηττηθεί απο τον Φέντερερ και ήταν επί 20 παιχνίδια αήττητος. Μέσα σ’ αυτά τα νικηφόρα παιχνίδια, είχε και δύο επικρατήσεις επί του σημερινού του αντιπάλου. Ο Σέρβος, δεν πτοήθηκε από αυτό και με φοβερή τεχνική πήρε τον τρίτο του μεγάλο τίτλο. 42-1 οι φετινές νίκες του μεγάλου νικητή, 45-8 για τον ηττημένο.

Το παιχνίδι:

Ο Τζόκοβιτς θύμισε… Φέντερερ, αφού έπαιζε στα όρια του κορτ τον αντίπαλό του. Το έξυπνο παιχνίδι που έκανε ο Σέρβος κούρασε τον Ναδάλ, ο οποίος αν και έδειξε δείγμα του ταλέντου του και των αστείρευτων δυνάμεων του στο τέταρτο σετ, δεν κατάφερε να ακολουθήσει τον μεγάλο νικητή της αναμέτρησης.

Οι περισσότερες μπαλες... διαρκείας κατέληγαν με πόντους του Σέρβου. Εάν ο Τζόκοβιτς έβγαζε άμυνα στα δυνατά σερβίς του Ισπανού, πάλι κέρδιζε τους πόντους. Επίσης, σπάνια έχανε γκέιμ όταν αυτός σέρβιρε. Αξιοθαύμαστη η αυτοσυγκέντρωση του Τζόκοβιτς, ο οποίος, εάν εξαιρεθεί το τέταρτο σετ, απέφυγε τα αβίαστα λάθη.

Χαρακτηριστικό το γεγονός πως ακόμη και στις δύσκολες άμυνες, ο Σέρβος, προτιμούσε και πέρναγε το μπαλάκι στις γωνίες του κορτ και στο πίσω μέρος, δείγμα της ψυχραιμίας που είχε και πόσο έτοιμος να πάρει τον πρώτο του τιτλο επι αγγλικού εδάφους.

Με λίγα λόγια, η τεχνική η αυτοσυγκέντρωση και το πείσμα, επικράτησαν της δύναμης και της εμπειρίας. Ο Τζόκοβιτς πήρε το πρώτο του Γουίμπλεντον και το κατάφερε δίκαια. Αφού και τους πιο όμορφους πόντους πήρε και... ετρεχε στις γωνίες τον ακούραστο αλλά όχι και... ανίκητο Ναδάλ.

Αναλυτικά η εξέλιξη του παιχνιδιού εδώ

Επιμέλεια: Αλέξης Παπαχρήστος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου