Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Handelsblatt: Επικίνδυνα τα παιχνίδια εξουσίας των Ελλήνων πολιτικών

http://anti-ntp.blogspot.com/2011/05/handelsblatt.html
«Το σχέδιο στήριξης (της Ελλάδας) που αποφασίστηκε πριν από ένα χρόνο έχει ήδη αποτύχει»..
αναφέρει σε άρθρο της η γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.

Υπό τον τίτλο «Η Ελλάδα χάνει την αξιοπιστία της», τo άρθρο αναφέρεται στην εξαιρετικά δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική οικονομία και δίνει βαρύτητα στην αντιπαράθεση των Ελλήνων πολιτικών αρχηγών.

«Για το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα εξυγίανσης απαιτείται μια ευρεία συναίνεση. Μόνον έτσι μπορεί κανείς να έχει τη συμπαράσταση των πολιτών. Τα παιχνίδια εξουσίας των Ελλήνων πολιτικών είναι εξαιρετικά επικίνδυνα. Είναι πολύ κοντά στο να χάσουν εκτός από την οικονομική σταθερότητα της χώρας και την αξιοπιστία τους. Η κρίση των χρεών στην Ελλάδα έχει αρχίσει να γίνεται κρίση του πολιτικού συστήματος».


Στο ίδιο μήκος κύματος, η Frankfurter Allgemeine Zeitung φιλοξενεί άρθρο με τον τίτλο «Αχ, Ελλάδα», αναφερόμενο αρχικά στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση Παπανδρέου να πείσει την αντιπολίτευση για το πρόγραμμα εξυγίανσης.

Επισημαίνει επίσης ότι πιθανόν να δοθεί και ένα δεύτερο δάνειο στην Ελλάδα από το ΔΝΤ με αντάλλαγμα ένα πιο σκληρό μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα αλλά και έναν πιο γρήγορο ρυθμό ιδιωτικοποιήσεων.

Η εφημερίδα αναφέρεται και στα 300 δισ. εκατομμύρια ευρώ των Ελλήνων πολιτών που εκτιμάται ότι βρίσκονται σε ελβετικές τράπεζες: «Εάν οι αριθμοί είναι ακριβείς δεν το γνωρίζει κανείς και οι ελβετικές τράπεζες δεν πρόκειται να δείξουν προθυμία στο να βοηθήσουν και να δώσουν ονόματα και ποσά. Τέτοιου είδους απαιτήσεις να φορολογηθούν ποσά που προέρχονται από το εξωτερικό ακούγονται τελείως ξένα, κυρίως όταν πρόκειται για το ελληνικό κράτος, το οποίο δεν είναι το ίδιο σε θέση να εισπράξει τα δικά του φορολογικά έσοδα».
Πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου