Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

Φάγανε τα λεφτά και πετάνε τους γέροντες στο δρόμο

πηγή: http://www.kourdistoportocali.com/default.aspx?pageid=4226
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=227467&cid=4

Πρόκειται για ένα τεράστιο οικονομικό σκάνδαλο που περιέργως δεν αγγίζει κανείς. Παρά το γεγονός ότι στις εκπομπές του ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος έχει αποκαλύψει όλες τις πτυχές της αρπαγής και της σπατάλης του γηροκομείου Αθηνών που έχουν ως αποτέλεσμα να βρεθούν στο δρόμο εν μέσω εορτών 45 γέροντες, καμία οικονομική υπηρεσία δεν έχει βάλει φρένο στο πάρτι των εκατομμυρίων ευρώ.

Ο σημερινός πρόεδρος του γηροκομείου Αθηνών, αρχιμανδρίτης Προκόπιος Μπούμπας, συνεχίζει να «σφυρίζει» αδιάφορα με την κάλυψη κυρίως πολιτικών προσώπων για την αδιαφάνεια της διαχείρισης περίπου 750 ακινήτων. Οι αποκαλύψεις που έχουν γίνει τόσο από την τηλεοπτική Ζούγκλα όσο και από τη zougla.gr δείχνουν τη διαδρομή της απάτης και της ασυδοσίας.

Καταγγελίες που έχουν γίνει κατά καιρούς είναι χαρακτηριστικές για τα έργα και τις ημέρες του κ. Μπούμπα. Σκανδαλώδεις μισθοί σε συγγενείς που προσέλαβε στο γηροκομείο, αναφορές εργαζομένων που μιλούν για μασάζ σε κυρίες εφοπλιστών και μια σειρά οικονομικών και νομικών ελέγχων που έδειχναν τέρατα και σημεία αλλά έμειναν στα συρτάρια συνθέτουν το πάζλ της αδιαφάνειας.

Τον Ιούνιο του 2009 ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος αποκαλύπτει ότι το 2002 ο Άρειος Πάγος ζητά την ποινική δίωξη όλων των εμπλεκομένων φορέων, υπηρεσιών και προσώπων στις εκποιήσεις κληροδοτημάτων του γηροκομείου. Ο τότε αντιεισαγγελέας, Αναστάσιος Καπόλλας, είχε ζητήσει την άσκηση ποινικών διώξεων μετά τα οικονομικά πορίσματα που μιλούσαν για ζημία που υπέστη το γηροκομείο, μεγαλύτερη των 2,5 εκατ. ευρώ από κακοδιαχείριση. Διαβάστε περισσότερα...

Ο Προκόπης Μπούμπας που πετά 45 γέροντες στο δρόμο φαίνεται ότι εδώ και πολλά χρόνια απολάμβανε την εμπιστοσύνη πολλών πολιτικών προσώπων που τον επισκέπτονταν συχνά. Ο Γιάννος Παπαντωνίου, ο Γεράσιμος Γιακουμάτος και πολλοί άλλοι είναι οι φίλοι του ιδρύματος που φρόντιζαν να διατηρούν σχέσεις με τη διοίκηση. Ανάμεσα σε αυτούς και ο καταδικασμένος για την υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος Ιάκωβος Γιοσάκης. Διαβάστε περισσότερα...

Στα χρέη του γηροκομείου συμπεριλαμβάνεται και 1,5 εκατ. ευρώ προς το ΙΚΑ από εισφορές που δεν κατέβαλε ποτέ ο κ.Μπούμπας. Όσοι εργαζόμενοι μίλησαν στη σειρά των εκπομπών του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου για το συγκεκριμένο θέμα αλλά και για τις οικονομικές ατασθαλίες βρέθηκαν στο δρόμο εν μια νυκτί με απόφαση του Δ.Σ. που έλεγε και επίσημα ότι τους απολύει επειδή δημοσιοποίησαν θέματα του γηροκομείου.

Ακόμα και σήμερα, που ανήμποροι άνθρωποι βρίσκονται στο δρόμο, καμία αρχή δεν ελέγχει πώς ένα ίδρυμα με τεράστια ακίνητη περιουσία παρουσιάζει μια τέτοια εικόνα και ο διοικητής του που έχει διαπράξει οικονομικά εγκλήματα μπορεί και διοικεί.

Ο Αθανάσιος Τζεμπελίκος είναι πρώην ταμίας του γηροκομείου Αθηνών και κατά τη διάρκεια των εκπομπών του Μ. Τριανταφυλλόπουλου κατήγγειλε πολλές φορές τα όσα απίστευτα συνέβαιναν στα οικονομικά. Η εξέλιξη ήταν αναμενόμενη μια και τα λεφτά φαγώθηκαν και με τις ευλογίες της …υψηλής κοινωνίας.




Διαβάστε όλες τις αποκαλύψεις του Μάκη Τριανταφυλλόπουλο για τις ατασθαλίες στο γηροκομείο Αθηνών

Με 750 ακίνητα χρωστάνε 1,5 εκατ. ευρώ στο ΙΚΑ, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 15 Ιουλίου 2010, 21:58

Επιχείρηση Γηροκομείο με εθνική ομοψυχία, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2009, 17:10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου