Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009

"Πουτάνα της Ευρώπης"

Φίλε,
Βλέπεις, ακούς, ψυλλάζεσαι τι γίνεται γύρω σου, έτσι;
Ή μήπως όχι;
Δεν σου λένε, ας πούμε:
  • Υπάρχει κρίση, παντού χάνονται δουλειές, οπότε δύσμοιρο Ελληνάκι κάτσε και βούλωσέ το, για να μη χτυπήσει και την πόρτα σου η "κρίση"(τουτέστιν σε απολύσουν από τη δουλειά σου, αν έχεις δουλειά βέβαια).
  • Οι τράπεζες, αυτά τα ευαγή ιδρύματα του εβραιομασονικού κατεστημένου, σου έχουν πιεί το αίμα μέχρι το μεδούλι, σου έχουν κατασχέσει σπίτι, αυτοκίνητο και ακόμα τους χρωστάς! Κι όμως, η πολιτική εξουσία (σε νοιάζει αν είναι ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ; Το ίδιο πράγμα είναι!), τους δίνει από την τσέπη σου και την τσέπη μου 28 δις ευρώ! Τι κάνουν όμως με αυτά τα χρήματα; Μήπως τα ρίχνουν στην αγορά; Ε, όχι δα! Για να βουλώσουν τις τρύπες τους τα παίρνουν, Ελληνάκο. Σκέψου όμως κάτι: σχεδόν το 1/4 από τα 28 δις να δώσει, τις αγοράζει όλες μέσω χρηματιστηρίου!!!
  • Μία-μία οι παραδοσιακές δυνάμεις της αυτοκινητοβιομηχανίας καταρρέουν σαν τραπουλόχαρτα, κλείνουν με συνοπτικές διαδικασίες, σαν την ΔΕΛΤΑ της γειτονιάς σου. Κι αυτά τα μεγαθήρια της παγκόσμιας οικονομίας απλώνουν το χέρι σαν το ζητιάνο που προσπερνάς στο Μετρό, για να τους βοηθήσει λέει το κράτος. Ποιο, το αμερικανικό "κράτος νυχτοφύλακας", όπως έλεγε ο Τζών Λοκ. Καλά, πόσα θέλουν να μας τρελάνουν αυτοί;
  • Φαντάζομαι, όση κρίση και να υπάρχει, όσο κι αν τα οικονομικά σου πάνε κατά διόλου, έναν καφέ δεν μπορεί θα τον ήπιες με την παρέα σου. Πόσα πλήρωσες; 4 και 5 ευρώ; Κάλά, σοβαρά μιλάς τώρα; Μα...δεν υπάρχει κρίση; Παίρνεις το ξεροκόμματο που σου πετάνε οι "μαυραγορίτες" έλληνες καπιταλιστές και μέσα σε πέντε μέρες έχει εξαϋλωθεί, και στην καφετέρια σου χρεώνουν τον καφέ 5 ευρώ (μην αναρωτιέσαι φιλαράκο, κι εδώ στην επαρχιακή πόλη 2,5 με 3,5 ευρώ τον πίνουμε-κανονικά όμως-τον καφέ μας!); Μπα, μυστήρια πράγματα βρε παισάκι μου...
Δεν θα σου υπενθυμίσω άλλα "παραδείγματα". Άλλωστε, όπως σου είπα και νωρίτερα, τα έχεις ακούσει ή τα 'χεις δει κι εσύ. Εγώ μόνο ένα πράγμα θα σου πω φίλε και να μου τι θυμηθείς:
Όλοι αυτοί μας κοροϊδεύουν! Μας δουλεύουν ψιλό γαζί!
Αυτά τα καλόπαιδα έχουν σε μεγάλο βαθμό "κατασκευάσει" αυτό το σκηνικό της κρίσης.
Όχι βέβαια ότι δεν υπάρχουν δομικά φαινόμενα κρίσης του καπιταλισμού. Ενός κοινωνικού συστήματος που έχει ήδη εξαντλήσει ιστορικά τα όποια περιθώρια είχε και έχει για την κοινωνική πρόοδο. Ενός καπιταλισμού ΠΟΥ ΣΑΠΙΖΕΙ!
Αυτοί όμως φιλαράκο μου θέλουν να φορτώσουν (όπως πάντα!) τα σπασμένα της σήψης του καπιταλισμού στην πλάτη σου.
Σου λένε "υπάρχει κρίση, πρέπει όλοι να σφίξουμε το ζουνάρι και να δεχτούμε θυσίες ώστε να βγούμε από το τέλμα κλπ κλπ κλπ".
Σε ρωτάω: Είδες εσύ έστω έναν από τους "μεγάλους" να σφίγγει κανένα ζωνάρι; Αυτοί αντίθετα ζητάνε από "το κράτος", δηλαδή από ΕΣΕΝΑ βοήθεια για να ρεφάρουν.
Και να το ξέρεις φίλε, συνέλληνα: πάντα εσύ θα την πληρώνεις, όσο έχεις το κεφάλι σκυμμένο, όσο τους ανέχεσαι!
Το κολοσύστημά τους καταρρέει και σου λένε ότι εσύ φταις γι αυτό! Το θεωρείς σωστό αυτό πατριώτη;
Κι έχεις από πάνω και τους εταίρους της εταίρας (μην το...μεταφράσω έτσι;) Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΝΑΤΟ, του ΟΗΕ κτλ να σου λένε ότι μερος της εθνικής σου επικράτειας δεν σου ανήκει, ότι υπάρχει δήθεν "μακεδονική" μειονότητα στη Μακεδονία μας, "τουρκική" μειονότητα στη Θράκη μας κοκ, με μακροπρόθεσμη προοπτική να έχεις τα σύνορά σου στη γραμμή "Αμβρακικού-Παγασητικού" του...Καποδίστρια από το 1832(!!!).
Θα αντιδράσεις φίλε μου ή θα τους αφηνεις να θεωρούν την εταίρα Ε.Ε. κυρία και την πατρίδα σου εταίρα; Ή να σου το πω πιο ωμά μπας και το καταλάβεις:
Θα αφήσεις την πατρίδα σου να εξακολουθεί να είναι η "πουτάνα της Ευρώπης".
Το αξίζει αυτό βάσει της ιστορίας της και του πολιτισμού της;
Εγώ πιστεύω πως όχι.
Εσύ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου